SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN’DE VALİLİK “DEMİRTAŞ KARARI” ÖNLEMİ ALDI 4 GÜN BOYUNCA YASAKLANDI

6-8 Ekim Olaylarına ilişkin davada kararların açıklanması sonrası aralarında Mersin’in de bulunduğu 15 il valilikleri, 4 gün boyunca gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarını yasakladıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 21:29
Kaynak: www.bilginhaberci.com
MERSİN’DE VALİLİK “DEMİRTAŞ KARARI” ÖNLEMİ ALDI 4 GÜN BOYUNCA YASAKLANDI

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasında karar açıklandı, 24 sanık hakkında toplam 408 yıl üç ay hapis cezası verildi.

Bu kararın ardından Mersin, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Batman, Siirt, Bingöl, Ağrı, Şırnak, Muş, Hakkari, Adana, Kars ve İzmir’de toplantı, gösteri ve yürüyüşlere yasak getirildi. Van’da ise karardan bir gün önce dört gün süreyle kentte etkinlikler yasaklandı.

Mersin Valiliği, yaptığı açıklamada, “İlimizde gerçekleşen vahim olayları tekrar gerçekleştirmek arzusunda olan terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları sözde protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir” denilerek 4 gün süreyle basın açıklaması, yürüyüş gibi etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Kaynak: www.bilginhaberci.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.