SON DAKİKA
Hava Durumu

TUNA KAPALI SEBZE HALİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Korukent Mahallesine hitap edecek olan “Kapalı Sebze Pazarı” hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
TUNA KAPALI SEBZE HALİNİN AÇILIŞINI YAPTI
Dualar eşliğinde kurban kesilerek açılışı yapılan Pazar yerinden yüzlerce esnaf faydalanabilecek. Açılış kurdelesinin kesiminden sonra kahvaltı yapıldı. Uzun bir koridor oluşturan kahvaltı etkinliği görülmeye değerdi.
Yapılan konuşmalarda Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın hizmetlerini öven konuşmalar ve sonrasında destekleyeceğiz sözleri pazar yerinde yankılandı.
Açılışa; Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanı (MESOB) Talat Dinçer, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. 
Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise ve düğün



BATUR. YAĞMURDAN ÇAMURDAN KURTULDUK

Açılış konuşmasını Korukent Mahalle Muhtarı İlyas Kılıç yaptı, Kılıç Başkan Tuna’ya, Esnaf Odası Başkanı Talat Dinçer’e ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur’a Pazar yeri için teşekkür etti. Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, kapalı Pazar yerine kavuşmanın sevincini anlattı. Batur, çamurdan kurtulduklarını dile getirdi, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti, Büyükşehir’de görmek istediklerini destek vereceğiz sözüyle dile getirdi.

DİNÇER: ELİNDEN GELDİĞİ KADAR ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞTI

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer’de konuşmasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı başkan olmadan önce esnaf olarak tanıdığını ve o günden beri kendisi ile zevkle çalıştığını söyledi. Başkan Dinçer, “Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediye Başkanlığı döneminin en başından en sonuna kadar hiç bir zaman bizi kırmadı ne zaman bir derdimizi anlatsak hakikaten elinden geldiği kadar çözüm bulmaya çalıştı. İşte pazarcı esnaflarımıza bu Pazar yeri örnek olarak bir tanesi… Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde birçok mahallede kapalı semt pazarları açıldı yapımı devam edende var. Bu pazarcı esnafı da yağmur demeden çamur demeden sabahın üçünde ayağa kalkıp geceden tezgâhlarını taşıyıp yağmurun çamurun altında Mersinlilere hizmet veren bir esnaf kardeşlerimiz. Bunlar böyle bir tesisi hak etmiyor mu?”
Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

HAMİT TUNA KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Esnafın halinden esnaf anlar diyen Başkan Talat Dinçer, Başkan Tuna’yı örnek gösterdi. Başkan Dinçer; “Dolayısı ile sözün özü, biz her zaman şunu söylüyoruz. Esnafın halinden anlayan insanlar bu kentte yerel yönetimlerde görev yapsın. Çünkü bu kenti ayakta tutan esnaftır. 60 bin esnaf, 250 bin çalışanı ile bu memlekete hizmet ediyor. O zaman yerel yönetimlerin başına gelen insanlarda esnafların sesine kulak vermeli diye düşünüyorum. Ben bu kadar yaptığı tüm katkılarından dolayı esnaflarımıza verdiği desteklerden dolayı sizlerin huzurunda Hamit Tuna kardeşime teşekkür ediyorum. Çünkü oda esnaf, o havayı teneffüs etmiş bir insan.” 

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, açılışı yapılan Pazar yerinin önemine değinerek bölgenin hem sağlığın hem sporun merkezi olduğunu ve 21. Yüzyıl şartlarına uygun semt pazarları ile taçlandırıyoruz. Bu pazar yerimiz hem Çağdaşkent sınırları içinde yer almasından dolayı hem Çağdaşkent’e hem de Korukent mahallesine hitap edecek. Şu ana kadar Mersin’de en çok semt pazarı yapan belediyeyiz. 15 tanesi yapıldı yapımı devam eden semt pazarlarımızda var.” Dedi.
Mahalle mahalle semt pazarı yapımı için bilgi veren Başkan Tuna, yer bulma sıkıntısı olduğunu dile getirdi.
Toroslar Belediyesinde yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Tuna, nasip olduğunda Mersin Büyükşehir belediyesi imkanları ile daha güzel hizmetleri yapacaklarını anlattı.
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa ve yiyecekGörüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlarGörüntünün olası içeriği: 12 kişi, gülümseyen insanlar





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.