SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN MECLİS’TE GÖRÜŞÜLEN ÖMK’YA TEPKİ: “BU KANUN BU ŞEKLİYLE ÇIKTIĞI TAKDİRDE GENÇLERİMİZE VE GELECEĞİMİZE YAZIK OLACAK!”

TBMM’de 2 gündür görüşülen ÖMK teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, teklifin toplumun başta öğretmenler olmak üzere birçok kesiminden tepki gördüğünü söyledi. İYİ Partili Kocamaz, “Bu kanun, bu inatlaşma ile noktasına, virgülüne dokunulmadan çıktığı takdirde Ülkemize, gençlerimize ve geleceğimize yazık olacak!” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 10:58
Kaynak: www.bilginhaberci.com
İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN MECLİS’TE GÖRÜŞÜLEN ÖMK’YA TEPKİ: “BU KANUN BU ŞEKLİYLE ÇIKTIĞI TAKDİRDE GENÇLERİMİZE VE GELECEĞİMİZE YAZIK OLACAK!”

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Eğitim sendikalarının mesleği değersizleştirdiği, iş güvencesini tehdit ettiği ve AK Parti Hükümetine kadro yetiştirmek için kullanılacağı gerekçeleriyle karşı çıktığı ÖMK teklifinin ilk 6 maddesi kabul edildi.

ÖMK(Öğretmenlik Meslek Kanunu) ile ilgili Kanun teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler iki gündür geç saatlere kadar tartışmalı bir şekilde devam etmeyi sürdürürken, görüşülen kanun teklifine bir tepki de İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’dan geldi.

Görüşülen teklifin eğitimi ve eğitim camiasını daha da sıkıntıya sokacağını kaydeden Burhanettin Kocamaz, “Bu kanuna tüm öğretmenler ve sendikalar karşı çıkıyor. AKP her zaman olduğu gibi, toplumla inatlaşarak, yine bir oldu bitti yaparak, ‘çoğunluk bende, ben ne dersem o’ mantığını dayatıyor! Her zaman olduğu gibi gerginlikten beslenmek istiyor! Yazıktır! Günahtır!” dedi.

AK Parti’nin bu kanunla yapmak istediği belli olduğunu dile getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı oluşan tepkileri millete unutturmak amacını taşıdığını söyledi.

İYİ PARTİ’Lİ KOCAMAZ: “AKP, BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMA PEŞİNDE!”

Kocamaz, “Çarşı pazar yangın yeri! Millet perişan! Emeklilerin asgari ücretlilerin, dar gelirlilerin, işçilerin, çiftçilerin, üreticilerin durumu ortada! Döviz almış başını gitmiş! Ev kiraları ve akaryakıt fiyatları uçmuş! Millet yarınından, hatta yarım saat sonrasından emin değil! Millet ne yapacağını şaşırmış durumda! Uygulama her zamanki gibi! Yine aynı taktik! Bu kadar sıkıntı varken, AKP bir taşla iki kuş vurma peşinde! Hem ekonomik sıkıntıları ve hayat pahalılığını unutturacak hem de bu karambol ortamında kafasına koyduğu, ancak herkesin karşı çıktığı bu yasayı Meclisten geçirmiş olacak!” diye konuştu.

“BU KANUN BU ŞEKLİYLE ÇIKTIĞI TAKDİRDE GENÇLERİMİZE VE GELECEĞİMİZE YAZIK OLACAK”

Öğretmenlerin bir haftadır bu yasanın çıkmaması için Meclisin Çankaya kapısında nöbet tuttuğunu belirten İYİ Partili Burhanettin Kocamaz, “Öğretmenlerin birazcık yürümelerine izin verilmiyor!

Hatta yürümek isteyenler darp ediliyor, coplanıyor! Bu yasa eğitim camiasında barışı ortadan kaldıracak! Eğitimi adeta bitirecek! Tedrisatta yapılan değişikliklerle zaten irtifa kaydeden eğitimde kalite daha da düşecek! Dünyada olmazsa olmaz olarak gençlere zorunlu olarak öğretilmesi gereken dersler maalesef bu yasa ile seçmeli hale gelecek! Gençler daha da bilgisiz ve birikimsiz yetişecek! Ülkemize liyakatine ve siciline bakmadan, doldurdukları Suriyeli, Afganlı, Afrikalı eğitimsiz insanlar yetmedi! Onların eğitim ve güvenlikle ilgili sorunları ortada dururken, ülkemiz çok büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya iken, onların kültür seviyelerini yükseltmeye çalışmak yerine, şimdi çıkarmak istedikleri bu kanunla bizim çocuklarımızı onların seviyesine indirme gayretindeler! Bu kanun, bu inatlaşma ile noktasına, virgülüne dokunulmadan çıktığı takdirde Ülkemize, gençlerimize ve geleceğimize yazık olacak!” şeklinde konuştu.

“İNSAFA GELİN VE MİLLETLE İNATLAŞMAYI BIRAKIN!”

Burhanettin Kocamaz, şöyle devam etti:

“Bir iktidar, Milletine, geçmişine ve geleceğine ancak bu kadar düşmanca bir tavır sergileyebilir! Zira 22 yıldır bu Ülkeyi ve bu Devleti ayakta tutan bütün sigortaları attırdılar! Bizi bir arada tutan bütün çivileri söktüler! Ne yazık ki bunları da Allah, Din, İman Kitap diyerek, bu değerleri istismar ederek yaptılar!

Beyler; Hiç olmazsa bundan sona insafa gelinde, bu inatlaşmayı bırakın! Milletin sinir uçlarıyla oynamayın! Bu Millet size oy verdi diye cezalandırmayın! Milletten çok fazla ah aldınız! Hiç olmazsa son deminizde bu Ülkeye ve bu Millete acıyın! İnatlaşmayı bırakın ve bu yanlıştan dönün!”

Kaynak: www.bilginhaberci.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.