SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıyıldız Gazetecilere Dert Yandı "Akdeniz Belediyesine Kayyum mu Geliyor ?"

Akdeniz Belediye Başkanı Sarıyıldız, seçim sonuçlarını hazmedemeyen çevrelerin kayyım dilendiğini ve asılsız haberler yayıldığını belirtti. Belediyenin borç ve mali sıkıntılarını açıklayarak temizlik personeli konusunda yaşadığı sorunları vurguladı. Kadın çalışanların haklarının iyileştirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 13:04
Kaynak: www.bilginhaberci.com
Sarıyıldız Gazetecilere Dert Yandı "Akdeniz Belediyesine Kayyum mu Geliyor ?"

Sarıyıldız, "Kentimizde seçim sonuçlarını hazmedemeyen bazı çevreler, kapı kapı gezerek kayyım dileniyor ve hakkımızda algı oluşturup asılsız haberler yayıyor" dedi. Kayyım gibi bir gündemlerinin bulunmadığını vurgulayan Sarıyıldız, belediyenin özellikle temizlik personeli konusunda yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti.

Büyük Borç ve Mali Sıkıntılar

Sarıyıldız, Akdeniz Belediyesinin 1 Ocak 2024 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında 858 milyon TL borcu bulunduğunu belirtti. "Önceki yönetim döneminde belediyemize gelir sağlayıcı herhangi bir yatırım yapılmamış; hayali harcamalar ve yönetim zafiyetleri nedeniyle borç ve faiz yükü artmıştır" diyen Sarıyıldız, İller Bankası’nın borçlar nedeniyle yaptığı kesintilerin ardından belediyenin ciddi bir mali sıkıntıya düştüğünü açıkladı. "İller Bankası, Temmuz ve Ağustos aylarında toplamda 31 milyon TL kesinti yaptı. Bu durum, personel maaşlarının ödenmesinde sıkıntılar yarattı" şeklinde konuştu.

Son 4 Ayda 42 Milyon TL Borç

Sarıyıldız, belediyenin 1 Ocak 2024 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında toplam gelirinin 523 milyon 646 bin TL, giderlerinin ise 873 milyon 883 bin TL olduğunu ifade etti. "Sadece son 7 ayda gelir-gider farkı eksi 350 milyon 237 bin TL olarak gerçekleşti. Ayrıca, seçim sonrası sadece 31 Mart ile 5 Nisan arasında 42 milyon TL’lik ek borçlandırma yapılmış" dedi. 

Temizlik Personeli Sorunu

Belediyede yaşanan temizlik personeli sıkıntısına da değinen Sarıyıldız, "Akdeniz’in geniş sınırları ve 2 bin 841 sokağına temizlik hizmeti sunmakta zorlanıyoruz. Önceki dönemde 380 personel çalışırken, şu anda 1050 personelimiz var ama bu sayı da yetersiz kalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na temizlik personeli alımı için başvuruda bulunduk ancak henüz yanıt almadık" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürlerine Destek Kısıtlaması

Sarıyıldız, Mersin Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Akdeniz Kaymakamlığı ile görüşme taleplerinin yanıtsız kaldığını belirtti. Ayrıca, okul müdürlerinin belediyelerden yardım talep etmelerinin engellendiği yönündeki iddialara da değindi. "Okullara yardım talebinin engellenmesi, eğitim süreçlerinde eksiklikler yaratmaktadır. Okul müdürleri ve öğretmenlerimize her türlü desteği sunmak istiyoruz" dedi.

Kadın Çalışanların Hakları İyileştirilecek

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan, kadın çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Kadın çalışanların 25 Kasım Şiddete Karşı Mücadele Gününde ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde izinli olacağını belirten Arslan, ayrıca regl izni uygulamasının da başlatılacağını açıkladı. Kayyım döneminde kaldırılan kadın destek programlarının yeniden hayata geçirileceğini ve temizlik personelinin maaşlarının artırılacağını ifade etti.

Sarıyıldız, "Mersin halkı kayyım söylentilerine karşı Akdeniz Belediyesi'ne sahip çıktı. Bizler, şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışıyla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Kaynak: www.bilginhaberci.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.