SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin'de Görevden Alınan Emniyet Müdürü ve Kardeşi Hakkında Şok İddialar

Mersin'de, eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın görevden alınmasının ardından yaşanan skandallar devam ediyor. T24 yazarı Tolga Şardan'ın köşe yazısında yer verdiği bilgilere göre, Aslan'ın görevden alınmasının ardından teşkilatta devam eden düzensizlikler ve bazı yönetici kadrolarındaki sorunlar gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 12:32
Kaynak: www.bilginhaberci.com
Mersin'de Görevden Alınan Emniyet Müdürü ve Kardeşi Hakkında Şok İddialar

T24 Yazarı Tolga Şardan'ın köşe yazısında Mersin Emniyeti’nde düzen sağlanamadığına vurgu yaparak ,geçen şubatta görevden alınan Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın ardından yaşanan düzensizlik iddialarını köşe yazısına taşıdı.

Mersin eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın görevden alınmasının nedeni olarak kardeşi Nezir Aslan’ın makaron kaçakçılığıyla ilişkilendirilmesi nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çeken Şardan; Görevden alınan Aslan'ın yerine Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir atama yapmasına karşın  Aslan’ın görev süresinde yerini koruyan bazı yönetici kadrolarında değişiklik yapılmamasına dikkat çekiyor. Bu durum, teşkilat içindeki bazı "garipliklerin" devam ettiği izlenimini veriyor dedi.

Savcılık ve Valilik Arasındaki Yavaş Yazışma Süreci

Şardan köşe yazısındaki iddialarda, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mersin Valiliği arasındaki yazışma süreci dikkat çekerek, Başsavcılığın, mayıs başında kimliği belirsiz bir internet kullanıcısından aldığı ihbarı, 2 Mart'ta başvurduğu valiliğe iletmesi iki ay sürdü.

Bu gecikme, başsavcılığın ihbarı 6 Mayıs'ta Mersin Valiliği'ne göndermesiyle sonuçlandı. Valilik ise yazıyı 18 gün sonra İçişleri Bakanlığı’na bildirdi. İhbarla ilgili işlemlerin neden bu kadar uzun sürdüğü ve sürecin detayları konusunda şu an için net bir bilgi bulunmuyor dedi.

Ancak bu ihbarın, Başsavcılık tarafından iki ay gecikmeyle, Valilik tarafından ise üç hafta gecikmeyle Ankara'ya İçişleri Bakanlığı'na iletilmesi sürecini şüpheleri artırdığına dikkat çeken Şardan, Mersin Valiliğinin, ihbarla ilgili bir ön inceleme yapılmasını talep ettiğini ve İçişleri Bakanlığı’na müfettiş görevlendirilmesi için başvuruda bulunduğunu belirtiyor. Ancak müfettiş raporunun tamamlanıp tamamlanmadığına dair bilgi bulunmuyor.

İddialar ve Soruşturmalar

İhbarda, Mehmet Aslan’ın döneminde emniyette görevli bazı polis müdürlerinin yasa dışı faaliyetlerde bulunabileceği öne sürüldü. Özellikle Nezir Aslan'ın, ağabeyinin görevde olduğu süre boyunca emniyet personeliyle yasa dışı ilişkiler içinde olduğu ve Mersin Limanı'nda yasa dışı işlere yardımcı olduğu iddia edildi. Ayrıca, bazı polis müdürlerinin görevlendirmelerinin ve tayinlerinin, Aslan’ın isteği doğrultusunda yapıldığı öne sürüldü.

Mersin Emniyeti'ndeki görev değişikliklerinin, özellikle KOM Şube Müdürü'nün sıklıkla değiştirilmesi, iddiaların merkezindeki konulardan biri oldu. İddialar arasında, bazı polis müdürlerinin aynı görevde uzun süre kalmasının ve suç teşkil edebilecek durumlarla bağlantılı olduklarının belirtilmesi, emniyet içindeki adaletsizlikleri ve eksiklikleri gözler önüne serdi.

Ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında Şanlıurfalı iş insanı Aziz Savaş, kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve yakın ekibiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştu. Savaş, dilekçesinde Aslan’ın gözaltına alınan kardeşi Nezir Aslan’ın isminin Suriyeli bir şahsın Mersin’de silahla vurulması olayında geçince ifade ve tutanakların dönemin asayiş müdürü ve yardımcısının baskısıyla değiştirildiğini öne sürmüştü.

Savaş, Nezir Aslan’ın Mersin limanı gümrük sahasına hiçbir yetkisi olmamasına karşın istihbarata ait beyaz araç ve beraberindeki iki istihbarat polisiyle giderek buradan takip yaptığını, hatta Aslan’a liman işletmesine girmesi için “özel giriş” kartı verildiğini iddia etmişti. O günlerde T24’e konuşan Savaş, “Ben geçen temmuz ayında devletin en üst makamlarına kadar bu konuyu taşıdım. Yaşadığım baskılar nedeniyle aylarca mekan işletmeciliği yaptığım Mersin şehrine gizlice girmek zorunda kaldım. Mehmet Aslan’ın 2 ay boyunca benim telefonlarımı dinlettiğini, Whatsapp bağlantılarımı araştırdığını, beni takip ettirdiğini öğrendim. Savcılık ifadeye çağırırsa bunları da anlatacağım. Mehmet Aslan ve kardeşi Nezir Aslan’ın Mersin’de neler yaptığı basit bir araştırmayla bile öğrenilebilir durumdaydı” demişti.

Olayın Geçmişi...

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan, geçtiğimiz aylarda Mersin’de bir depoya gerçekleştirilen baskında ele geçirilen 10 milyon adet kaçak makaronun sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bu gelişmenin ardından dönemin Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da jet hızıyla görevden alınmıştı. Mersin’de işletmesi bulunan iş insanı Aziz Savaş, avukatı aracılığıyla Mersin Başsavcılığına, Mehmet Aslan, kardeşi Nezir Aslan ve bazı emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savaş suç duyurusu dilekçesinde Mehmet Aslan ve kardeşi hakkında dikkat çekici iddiaları gündeme getirmişti. 

Kaynak: www.bilginhaberci.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.