Yüksek bölgelerde etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirirken, buzlanan yolda ilerlemekte güçlük çeken araç sürücülerin imdadına Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Yoğun kar yağışının, trafik akışını engellememesi için büyük çaba harcayan ekipler, karla kapanan yolları temizleyerek tuzlama çalışması yaptı.
Mezitli ilçesinin Fındıkpınarı ve Demirışık mahallerindeki grup ana yollarında ve Toroslar ilçesinin Yüksekoluk, Değnek, Tırtar, Atlılar, Horozlu, Güzelyayla, Arslanköy, Gözne, Ayvagediği ve Alanyalı Mahallelerinin grup yolları ile Hangediği Yaylası’nda toplam 34 personel, 7 greyder, 5 JCB, 3 loder ve 2 tuzlama aracı ile çalışmalarını sürdürdü.
Karla mücadele ilçelerde de devam etti
Merkez mahallelerin haricinde ise Tarsus ilçesinin Boztepe, Böğrüeğri ve Gülek mahallerinde, Gülnar ilçesinin Taşoluk, Yarmasu, İshaklar, Köseçobanlı, Gezende, Ilısu, Demirözü, Konur, Dayıcık, Kuskan, Üçoluk, Kurbağa ve Örtülü mahallelerinde de çalışmalar hız kesmeden devam etti. Ayrıca karda mahsur kalan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yardımları ile kurtarıldı ve vatandaşlara erzak dağıtımı gerçekleştirildi.
Mut ilçesinin Kavaközü, Dağpazarı, Elmapınar, Demirkapı, Güme, Çivi, Alaçam, Diştaş, Narlıdere, Hacıilyaslı, Özlü, Esençay, Göksu, Güzelyurt, Gökçetaş mahalleleri ile Ballı Yolu, Sertavul Yolu, Kozlar Yaylası ve Derepazarı Yaylasında karla kapanan yollar itina ile temizlendi.
Ekipler Çamlıyayla, Mut, Silifke ilçelerinde de teyakkuzda bekleyerek hem yolları trafiğe açtı, hem de olası kapanmalara karşı tedbir aldı.
Böylece Mersin merkez mahallerin haricindeki ilçelerde ise toplam 39 personel, 13 greyder, 2 JCB, 6 Pick-up, 2 kepçe ve 3 takip aracı ile ekipler saatler süren çalışmalar ile yolları trafiğe açtı.