TOPRAK KAYBIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili sözlerini eleştirmesine AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Ali Bostan’dan cevap geldi. CHP’nin Lozan üzerinden siyaset yaparak gündem değiştirmeye çalıştığını söyleyen AK Partili Bostan, “Ucuz siyasetle Yenikapı Ruhunu kimse bozamayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
UCUZ SİYASETLE YENİKAPI RUHUNU BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR‏

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirmesine AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan şahsın, bağımsız bir ülke olmamızı sağlayan bir zaferi tanımaması akıl almaz bir durumdur” söylemini ağır bir dille eleştiren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Ali Bostan, “Lozan üzerinden ucuz siyaset yaparak Yenikapı’da yakalanan birlik ve beraberlik ruhunu bozmak isteyenler harekete geçmişlerdir. Lozan Anlaşması konusunda yapılan tartışmalar oldukça gereksiz ve amacı dışına çıkan tartışmalardır” dedi.

 İSTİKLAL MÜCADELESİNİ SADECE LOZAN’A BAĞLAYAMAZSINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan ile ilgili söylemlerinden sonra ortaya Sevr anlaşmasını koyanların olduğunu da söyleyen Bostan, “Bugün Sevr ile Lozan’ı karşılaştırmaya çalışıyorlar. Bu aziz millet Sevr'i asla kabul etmemiştir. Sevr yürürlüğe girmeyen bir anlaşmadır zaten. Hem Lozan'dan önce Türk milleti İstiklal Harbinde ortaya kahramanca bir mücadele koymamışmıdır. Türk Milletinin istiklal mücadelesini bu yüzden sadece Lozan’a bağlamak mümkün değildir. Kaldı ki Lozan görüşmelerinin ilk etabında heyetimizin geri döndüğünü biliyoruz. Sonra o günün şartlarına göre tekrar müzakereler yapılmış ve bir noktaya gelinmiş. Lozan zafer mi hezimet mi bu tartışma tarihçiler arasında o günden bugüne devam ediyor" diye konuştu.

TOPRAK KAYBIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

CHP’li Özyiğit’in ‘Süleyman Şah Türbesini’ işaret ederek ‘AKP savaş kaybetmeden toprak kaybeden ilk iktidardır’ söylemlerini de eleştiren AK Partili Bostan, “Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yeri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı başarılı bir operasyon neticesinde değiştirilmiştir. Ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah Türbesi’ni, savaş şartlarının hakim olduğu Suriye’de daha güvenli bir mevkiye taşınmıştır. Orada 38 askerimiz görev yapıyordu. Onların can güvenliğini tehlikeye atmak mümkün değildi. Hem bu hamle ile Türkiye Ortadoğu’daki savaş ortamına çekilmekten de kurtulmuş oldu. Oraya yapılacak askeri bir saldırının telafisi mümkün olmayacaktı. Türbe yine Suriye topraklarında bir bölgede. Kaldı ki Türkiye o bölgedeki egemenlik haklarından vazgeçmiş değildir. Yani Türkiye bu taşıma olayından dolayı toprak kaybı yaşamamıştır. Kaldı ki Türbe ilk defa taşınmamıştır” şeklinde konuştu.