"MERSİN ŞEHİR HASTANESİ" İLK YILINI KUTLADI

CCN İnşaat tarafından inşa edilen ve Türkiye’de “şehir hastaneleri” modeli kapsamında Kamu-Özel İşbirliği ile hayata geçirilen ilk proje olan Mersin Şehir Hastanesi, elde ettiği başarılarla ilk yılını geride bıraktı. “Türkiye’nin en büyük dijital hastanesi” olarak da tescil edilen Mersin Şehir Hastanesi, bir yıl içinde 2 milyondan fazla hastaya kaliteli, hızlı ve konforlu sağlık hizmeti sundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
Türkiye’nin sağlık alanında Kamu Özel işbirliği modeli ile hayata geçirilen ilk şehir hastanesi olan,  CCN Yatırım Holding tarafından yatırımı yapılan ve işletilen Mersin Şehir Hastanesi, hizmette başarılarla dolu ilk yılını geride bıraktı. 3 Şubat 2017 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan hastane; uzman tıp kadrosu, güçlü altyapısı ve sahip olduğu modern teknolojilerle bugüne kadar geçen bir yıllık sürede 2 milyondan fazla vatandaşa yüksek nitelikli sağlık hizmeti sundu.

Mersin Şehir Hastanesi’nin hizmette ilk yılının tamamlaması nedeniyle 2 Şubat 2018 Cuma günü bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçaçı, CCN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar, CCN Sağlık Genel Müdürü Timur Balta,  Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sait Çelebi ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Furkan Erol Karabekmez katıldı.

CCN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar; “Mersin Şehir Hastanesi sağlık alanında dünya standartlarının da üzerinde bir kaliteyle hizmet sunuyor”

Toplantıda bir konuşma yapan CCN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar şunları söyledi. “CCN Yatırım Holding olarak Mersin Şehir Hastanesi’nin yatırımını ve işletmesini üstlenerek vatandaşlarımızın hak ettikleri üstün nitelikte, hızlı, konforlu sağlık hizmetlerini almasına katkıda bulunmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz. Sağlık alanında dünya standartlarının da üzerinde bir kaliteyle hizmet sunan Mersin Şehir Hastanesi, hem ülkemiz, hem de şirketimiz adına göğsümüzü kabartan, örnek bir başarı hikâyesi konumundadır. İlk yılında 2 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet veren Mersin Şehir Hastanesi, sağlık hizmetlerinde yatırım ve işletme alanında kamunun yükünü özel sektörün alması temeline dayalı Kamu Özel işbirliği modelinin ne kadar başarılı olduğunun en güzel örneğidir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere, Mersin Şehir Hastanesinin inşasında ve halka hizmet yolunda bu başarıya ulaşmasına katkıları olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Sözlerine “Kısa bir süre sonra dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olan 3804 yatak kapasiteli Ankara Şehir Hastanesi Bilkent de tamamlanarak vatandaşımıza hizmet vermeye başlayacak” diyerek devam eden Mehmet Ali Bayar “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize değer katacak projelerle en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Rakamlarla Mersin Şehir Hastanesi

Mersin Şehir Hastanesinde 445’i doktor olmak üzere 1.770 sağlık çalışanı ve 764 idari personel ile birlikte toplam 2.534 kişilik kadro mevcut.

Hastane günde 24 binden fazla ziyaretçiye hizmet sunuyor.

Günde ortalama 9.500’ü ayakta, 1.100’den fazla yatan hastaya hizmet veriliyor.

İlk yılında toplam 2.490.286 başvuru alındı. Bu başvuruların 568.397’i acil, 1.602.847ayakta tedavi, 88.299 yatan hasta, 230.653’u ise günübirlik hizmet alımı için gerçekleşti.

374 bin metrekarelik kapalı alana ve 1300 yatak kapasitesine sahip olan Mersin Şehir Hastanesi ilk yılında yüzde 87’lik kapasite doluluk oranına ulaştı.

Bir yıl içinde toplam 69.427 ameliyat gerçekleştirildi.

Modern teknolojilerle donatılan laboratuvar ve kan merkezinde ilk yıl toplam 7.082.448 tıbbi test yapıldı ve 8.627 doğum gerçekleştirildi.

Sahip olduğu modern Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ile “Uluslararası Sağlık, Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu HIMSS” tarafından “Türkiye’nin En Büyük Dijital Hastanesi” olarak da tescil edilen Mersin Şehir Hastanesi’nin Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan navigasyon uygulaması da bugüne kadar 3000’den fazla mobil cihaza indirilerek kullanıldı.

Ayrıca hastanede ziyaretçilerin ve sağlık çalışanlarının memnuniyet seviyesi de düzenli olarak ölçülüyor. Hastaların memnuniyet seviyesi yüzde 95, hastane personelinin memnuniyet oranı ise ilk altı ayda 87 seviyesinden 2. altı aylık dönemde yüzde 90,5 seviyesine yükseldi.

 

“Laboratuvar hizmetinden, otopark hizmetine, ilaçlamadan resepsiyona dört dörtlük hizmet anlayışı”

CCN Yatırım Holding;  inşasını ve işletmesini üstlendikleri şehir hastanelerinde CCN Sağlık, CCN Teknik, CCN Servis ve CCN Biyomedikal şirketleri ve çözüm ortaklarıyla birlikte de birçok destek hizmeti sunuyor.

CCN Sağlık şirketi ile laboratuvar, rehabilitasyon, görüntüleme, sterilizasyon ve hastane bilgi yönetimi sistemleri gibi önemli klinik destek hizmetleri sunuyor.

CCN Servis ile ilaçlama, temizlik, güvenlik, çamaşırhane, idari ofis destek, atık yönetimi, yemek hizmetleri, otopark, hasta yönlendirme ve refakat, resepsiyon, yardım masası ve taşıma hizmetleri veriliyor.

Planlama ve teknik alt yapı, lojistik ve satın alma faaliyetlerini CCN Biyomedikal ile bina ve arazi hizmetleri, olağanüstü bakım, tekstil, mobilya ve mefruşat gibi destek hizmetlerini ise CCN Teknik ile sağlıyor.