MERSİN ESKİ BAŞSAVCISI TURHAN FİRAR MI ETTİ?

FETÖ operasyonları kapsamında meslekten ihraç edilen Mersin eski Başsavcılarından Ayhan Turhan’ın yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
 2011 yılında Mersin’e Başsavcı olarak atanan Ayhan Turhan, Ağustos ayında yayınlanan KHK ile meslekten ihraç edilmişti. 2011-2014 yılları arasında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Turhan,  2014’te önce İstanbul’a 2015’te de Zonguldak’a atanmıştı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmalarına takılan Ayhan Turhan, Ağustos’ta çıkan KHK ile meslekten ihraç edilmişti.

 

Meslekten ihraç edilmesinin ardından ortaya atılan şok bir iddia Mersin’i salladı. İddiaya göre meslekten men kararının ardından FETÖ zanlısı eski Başsavcı Ayhan Turhan’ın Edirne sınır kapısından sahte belgelerle yurtdışına kaçtığı öne sürüldü. 

17-25 Aralık 2013 FETÖ’nün ilk darbe girişiminde Mersin en çok etkilenen bölgeler arasındaydı. 17-25 Aralık mağdurlarından eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Mersin Milletvekili olduğu dönemde FETÖ zanlısı Ayhan Turhan’ın Mersin Cumhuriyet Başsavcısı olması dikkat çekiyor. KAYNAK/DERVİŞ SÖNMEZ