Şehrin müstesna kulübü olan MİY borç batak içinde kıvranırken ve maddi sıkıntı çekerken adı kullanılarak tirilyonluk vurgun yapılması incelemeye alındı
Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
Mersin son zamanlarda FETÖ/PDY davaları ve soruşturmaları ile çalkalanırken, bu kez şehrin spor kulübü adı kullanılarak trilyonluk bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Bu olayın yıllardır sürdüğü ve kimsenin dikkatini çekmemesi ise DOLANDIRICILIK VE ZİMMET olayına ayrı bir boyut kazandırdı.
VALİLİK İZNİ VAR AMA TOPLANAN PARANIN KAYDI KÜREĞİ YOK Mersin İdman Yurdunu ayakta tutmak ve kulübe gelir elde etmek amacıyla Valilikten alınan izin ile toplanan paraların akıbeti meçhul olduğu gibi, toplanan paraların sahte Dekontlar ile alınması ise dolandırıcılığın boyutunun ne denli büyük olduğunu ortaya koydu.
LİMANA GİRİŞ ÇIKIŞ KARTLARI ÜZERİNDEN Mersin limanında iş yapan firmalar, ajenta sahipleri ve kişiler ile giren çıkan araçlara verilen kartlar üzerinden yapılan dolandırıcılık şapka çıkartır cinsten. Zorunlu olmayan bağışlar üzerinden hareket eden Ö. İsimli görevli’nin önderliğinde yıllardır bu işin yapıldığı ortaya çıktı. Ö. Nün yeri değiştirildi. Ancak olayın vahameti çok büyük… Kimisinden 100 tl, kimisinden 500 tl, kimisinden bin tl alındığını gösterir BANKA DEKONTLARININ bilgisayarda sahte olarak düzenlendiği ve olaydan bankanın haberinin olmadığı, ilgili şirketin haberi olmadığı, binlerce dekont ele geçtiği ortaya çıktı.
BANKA VE ŞİRKET OLAYA EL ATTI Olayın ortaya çıkması ile ilgili banka kendi bünyesinde soruşturma açıp olayın üzerine giderken, bu işi yapan Ö. isimli kişinin bağlı bulunduğu şirket ise ayrı bir soruşturma açtı.
LİMAN MÜLKİ İDARE AMİRİ SORUŞTURMA İZNİ VERDİ Olayın patlak vermesi üzerine Mersin Liman Mülki İdare Amiri derhal soruşturulsun, ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılsın diyerek soruşturma izni verdi. Bu arada ilgili görevlinin yeri değiştirildiği öğrenildi.
KART ÜCRETİ ÜZERİNDEN Bilindiği üzere her yıl Limana giriş çıkış yapan araçlar, kişiler, iş adamları, ajenta sahipleri ve firmalardan kart ücreti alınıyor. Bunun yanı sıra MİY’na bağış (zorunlu değil) adı altında Valilikten izin alınarak para toplanıyor. Bunu da MIP şirketi’nde görevli olduğu bildirilen Ö. İsimli kişinin topladığı, bu paraları toplarken de bilgisayarında sahte dekontlar icat ederek ilgili bağışçılara verdiği tespit edildi. Bağışlar yıllardır sürüyor ve miktarı bilinmiyor. Ancak ele geçen dekontların sayısının bini geçkin olduğu bildiriliyor. Bu dekontlarında üç beş aylık dönemi kapsadığı bildiriliyor. Oysa bu işlem yallara sari bir şekilde sürdürülmüş olduğu ve bankanın adı kullanılarak, MİY adı kullanılarak çok büyük miktarda para zimmete geçirilip dolandırıldığı ortaya çıktı. Bu işi yapan kişinin süper lüks bir hayat yaşadığı, güzellik merkezi açtığı, burada bazı üst düzey bürokratların kendileri ve eşlerini ağırladığı gelen bilgiler arasında.
YAKLAŞIK 20 TİRİLYONLUK VURGUN Bu olayın ortaya çıkması ile toplanan paraların kaydının olmayışı, Dernekler masasına bildirilmemesi, sahte dekontlar ile paraların toplanması bir organize olayı akla getirirken dolandırıcılık ve zimmet boyutunun 30 Trilyonu bulacağı bildirildi. Ancak toplanan paraların akıbeti meçhul. Kim aldı, nereye gitti, kim götürdü bilinmemekle beraber savcılık olaya el attı.
MERSİN İDMAN YURDU BU KADAR SIKINTI ÇEKERKEN Şehrin müstesna kulübü olan MİY borç batak içinde kıvranırken ve maddi sıkıntı çekerken adı kullanılarak böyle bir dolandırıcılık olayının yapılması vatandaşları ve kamuoyunu rahatsız etti. Vatandaşlar gerçeklerin açığa çıkmasını, ilgililerin bu yaptıklarının cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.