İBRAHİM ÖZDOĞRU " FAİZLER CAN YAKIYOR"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin İl Başkanı İbrahim ÖZDOĞRU,bankaların faizleri düşürme noktasında çaba göstermemelerini eleştirerek,“faizler can yakıyor ve bankalar faiz yarışından biran önce vazgeçmelidirler.”uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
FERDA BİLGİN-Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin İl Başkanı İbrahim ÖZDOĞRU, bankaların faizleri düşürme noktasında çaba göstermemelerini eleştirerek, “faizler can yakıyor ve bankalar faiz yarışından biran önce vazgeçmelidirler.” uyarısında bulundu.

Faizler Can Yakıyor; Özdoğru açıklamasında, "Mevduat faizler konusunda süslü püslü kampanyalar yaparak düşük faizle kredi veriyoruz imajı çizen bankaların paradan para kazanarak fahiş derecede büyüme oranlarına sahip olabildiklerini gözlemliyoruz. Bu büyüme olurken bir yandan yüksek faize muhtaç ettikleri kesimi de unutmamak gerekiyor. Kendileri büyüyor lakin büyürlerken de birçok canı da yaktıklarını unutmamak gerekiyor."dedi

 Faizler İstihdamın da üretimin de önünde engel bugün gelinen noktada Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının kaynaklarının yüzde 62’sinin borçla döndüğünü ifade eden Özdoğru, " Bu rakam son derece yüksek.

 Hal böyle ken bankaların fazler yüksek tutması açıkça sthdamın da üretmn de önünde büyük br engel teşkl edyor. Temennimiz o dur ki, ülkemizin milli menfaatlerini de düşünerek bankacılık sektörü faizler konusunda gerekli adımları atarak yüksek faizle mevduat toplamaya bir an önce son verir. Faiz canları yakıyor. Bankalar da daha fazla can yakmadan, biran önce faiz yarışından vazgeçmelidir. Aksi takdirde faiz canavarına daha fazla kurban vermemek için hükümetimizin de elindeki argümanları kullanması gerekmektedir. İş dünyası olarakta bu konuda alınacak her türlü kararın da arkasında olacağımızı özellikle belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.