Bu sene 6.’sı düzenlenecek olan festival 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 70 bin dönümlük arazide yapılacak olan festivale 30’a yakın ülke katılım sağlayacak. Yerli ve yabancı 700 gösteri sanatçısının katılacağı festival kapsamında, Narenciye Temalı Özel Tasarım Kıyafetleri Defilesi, ünlü şeflerin katılacağı Narenciye Lezzetleri Yarışması ve Gastro Show, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kadınların maharetli ellerinden çıkan birbirinden güzel El İşleri Sergisi, Satranç Turnuvası, Ödüllü Fotoğraf Yarışması ile denizde yelken ve flyboard gösterileri gerçekleştirilecek. Özdemir: “Malatya için Kayısı ne ise Mersin için de narenciye o”
Toplantıda Narenciye Festivali ile ilgili genel bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir Malatya için kayısı ne ise Mersin için de narenciye odur diyerek narenciyenin Mersin için önemini vurguladı. Özdemir konuşmasında, Mersin’in narenciye tüketimi ve narenciyenin önemine büyük katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca Özdemir, Narenciye Festivali için tüm kentin iş birliği yaparak bu coşkunun her yerde yaşanması ve duyurulması gerekliliğinden bahsetti.
Narenciye festivaline destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşmasında bu kentin topraklarında üretilen ürünlerin marka değerine dikkat çekerek, markanın bir kentin itibar ve ayrıcalığına güç katacağına vurgu yaparak; “Belli bir alanda cazibe merkezi olmak ve bunu tüm dünyada bilinir kılmak demektir. Türkiye’nin onuncu büyük kenti olan ilimiz tarım, sanayi, lojistik, teknoloji, serbest bölge, liman ve turizm değerleriyle önemli bir kalkınma potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda Mersin’de gerçekleştirdiğimiz festivallerimiz de kentimizin bilinirliği ve marka değeri açısından büyük önem taşımaktadır. İlimiz genelinde ve ilçelerimizde düzenlenen festivallerin konusu da Mersin’imizin tarım kenti kimliğine vurgu yapmaktadır. Bu festivalin kentimizin bilinirliliğine katkı sağlayacağını, birleştirici gücü ile birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştireceğine inanıyorum” dedi.