CAMIN DEVLERİ MERSİN'DE BULUŞTU

Mersin'de Salt Cam'ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda,Dış Cephe ve İç Mekan tasarımlarında camın mimarlıktaki sonsuz kullanımı hakkında Şişe Cam Düz Cam 'ın ve sektör profesyonellerinim katılımıyla Cam sektöründeki son teknolojik yenilikler tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
 Mersin Divan Otel'de düzenlenen toplantıya Salt Cam Ortakları Mekin Merter Salt,Metin Salt, Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar,Bölgedeki  Oda ve  sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi.Toplantıya MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı,Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.

Mersin Cam Sektörünün öncü adı Salt Cam'ın düzenlediği Bölgedeki cam sektörünün Adana Cam,Çukurova Cam Ürünleri,Fokus firmalarının katıldığı sunumda Salt Cam adına Metin Salt sektörle ilgili bilgi verdi.

Salt Cam tarafından hazırlanan tanıtım filminin ardından Metin Salt,Ülkede yaşanan dövüz sorunlarının büyük sıkıntı yrattığını,bu yaşanan sorunlu dönemde yerli kaynaklara yönelerek Ülkemizde satılan Cam Ürünlerinin kullanılmasıyla  3,5 milyar dolarlık tasarruf sağlanacağını belirtti.Güvenli ve teknolojinin son ürünlerinin üretildiğini ifade eden Metin Salt,"Bu teknolojide gelinen yeni cam ürünlerin sektör temsilcilerine en yeni bilgilerle tanıtmayı amaçladığımız bu toplantıCam sekörüne yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz.Bu toplantının çok yararlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Salt Cam, 80 Yıllık Tecrübe

Salt Cam 80 yıldır cam ticaretiyle uğraşan Türkiye'nin en eski cam firmalarından biridir. 1965 yılından beri Türkiye Şişe Cam fabrikalarının bayisi konumundadır. 1992 yılından itibaren şirketleşerek daha da kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Mersin’de ilk ısıcam fabrikası ve Tarsus organize sanayi bölgesinde ilk cam işleme fabrikası Salt Cam tarafından kurulmuştur.

Salt Cam organize sanayi bölgesinde 12.500 m2 kapalı alanındaki sanayi tesisinin yanında Mersin’de de 2500 m2 depo alanında müşterilerine hizmet vermektedir. Adana ve çevresine daha iyi hizmet vermek düşüncesiyle 6000 m2 kapalı depo ve işleme tesisi kurularak hizmete alınmıştır. Son olarak 2014 yılı içerisinde İstanbul’da M.Salt Cam ürünleri faaliyete geçmiş olup düz,temperli,buzlu,dekoratif,lamine,reflekte camların yanı sıra güvenlik camı,ayna,camtuğla ve parke satışlarıyla İstanbul ve çevresindeki müşterilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

Bugün Salt Şirketler Grubu cam çeşitleri üzerine sektörde talep duyulan tüm malzeme ve ürün satışlarını, imalatını gerçekleştirmeyi kendisine görev olarak görmektedir.

Salt Şirketler Grubunun faaliyetleri sadece tüm ürünlerin kendi yerlerinde teslimatıyla bitmez. Salt Cam 30 araçlık sektöründe Türkiye’nin en büyük lojistik araç filosuyla uygulamacı ve tasarımcıların, ürünün yerine teslimine ve montajına da yardımcı olmaktadır.  

Salt Cam müşterilerine mal ve hizmetin yanında her türlü teorik bilgiyi müşterileriyle paylaşarak, hem müşterilerinin gelişmesine katkı sağlamakta hem de son tüketicinin en kaliteli,doğru ürünleri kullanmasını sağlamaktadır.

Şişe Cam Düz Cam Yatırım ve Pazarlama Müdürü Tansu Kumlu Cam sektöründe gelinen son teknolojinin ürünleri hakkında sektöre sunum gerçekleştirdi.