AKDENİZ BELEDİYESİ TEMİZLENİYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, bu sabah itibariyle terörle irtibatı olduğu değerlendirilen ve haklarında soruşturma açılan 23 memurun görevden uzaklaştırma kararını verdiğini söyledi. Aktaş, memurlarla birlikte belediyede çalışan yaklaşık 10 işçinin de iş akdinin dondurulduğunu, hepsinin toplamının 32-33 kişiyi bulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
 Akdeniz Belediyesine yönelik soruşturmanın ardından  İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında  Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak atanan  Akdeniz Kaymakamı Aktaş, belediyeden çok sayıda işçi çıkarılacağı yönünde son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Belediye Gelirin % 85'i Personele Harcanıyor Akdeniz Belediyesinde göreve başladığında bir kargaşa alanı bulduğunu belirten Aktaş, "Maalesef iyi yönetilememiş, gelir-gider dengesi oluşturulamamış, bu süreç hep bozuk gitmiş. Yüksek oranda bir borç, hizmet edilmemiş mahalleler, bozuk asfalt ve aynı zamanda geldiğimde bir afetin içine geldim, Aralık ayında tam afetin olduğu hafta geldim göreve başladım. Bunlar üst üste gelince tabi sıkıntılı bir belediye bulduk" dedi.

Belediye bir iş yeri olarak düşünüldüğünde, kamu olarak iş yerini özel sektör mantığıyla yürütmek zorunda olduklarını vurgulayan Aktaş, belediyede bir gelir-gider dengesi olması gerektiğinin altını çizdi.  Akdeniz Belediyesinin bin 200 civarında personeli olduğu bilgisini veren Aktaş, gelen gelirin yüzde 85'inin personele harcandığını, geri kalanın da elektrik, su, telefon gibi masraflara gittiğini söyledi.