Karaman’da, Toros Dağları eteklerine kurulu olan ilçe, doğal güzellikleriyle görsel şölen sunarken doğa turizmi açısından da keşfedilmeyi bekliyor.
Tarihi 4 bin 500-5 bin yıl öncesine uzanan Hitit, Aka, Babil, Pers, Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerinin izlerini taşıyan Karaman'ın Ermenek ilçesi, birçok antik kent ve tarihi kalıntıyı bünyesinde barındırıyor.
Doğal güzelliği görsel şölen oluşturuyor
Tarihi dokusunun yanı sıra bozulmamış doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çeken Ermenek, çam, ardıç ve sedir ormanları ve yaylaları görsel şölen oluşturuyor. Bu doğal güzelliklerin yanı sıra Ermenek Çayı üzerine kurulan Ermenek Barajı'nın oluşturduğu göl, turkuaz ile yeşili buluşturan eşsiz manzarasıyla görenlerin ilgisini çekiyor.
Ermenek eskiden başkentti
Binlerce yıllık tarihe sahip olan Ermenek, Karamanoğulları'na başkentlik etti. Mersin'in Silifke ve Mut ilçeleri Karamanoğulları döneminde Ermenek'e bağlıydı. Nüfusunu Avşar Türkmenlerinin oluşturduğu önemli bir yerleşim iken, Karamanoğulları'nın yıkılması ve ardından gelen Osmanlı dönemiyle birlikte, Adana Eyaleti'ne bağlı İçel Sancağı'nın "Paşa Hassı" olarak yönetildi.
Dünyanın önemli mağaralarından biri Ermenek'te
Kimi zamanlarda ‘yükseklerde yaşayan yiğit insanların ülkesi' olarak da anılan Ermenek, dünyanın önemli mağaralarından biri olan Maraspoli'yi de içinde bulunduruyor ve denizden oldukça yüksekte Göksu nehri kıyısında yerleşimini sürdürüyorlar.