Atölye, Mayıs ayının son haftasında noktalanacak
Her ayın son hafta sonu yapılan 4’er saatlik atölyeler toplam 24 saat sürüyor. Öğretmen, öğrenci, ev hanımı, mühendis, sosyolog, doktor, hemşire, polis, asker, memur gibi farklı meslek gruplarından vatandaşların bir arada olduğu atölyede katılımcılara çok yönlü okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Hayal gücünü kullanmayı ve yazma becerilerini geliştirmeyi öğretmenin amaçlandığı atölyede, yaratıcı yazarlıktan anlatıya, derin okumadan kurguya kadar farklı temalar üzerine duruluyor. Atölyede katılımcıların yazı yazması, paylaşımda bulunması sağlanıyor. En büyük amacının katılımcılara özgür düşünme becerisi sağlamak olduğu belirtilen atölye, Mayıs ayının son haftasında noktalanacak.
“Okur olmanın başlı başına bir iş olduğunu öğrendik”
Atölye katılımcılarından İlkay Baysal Özdemir, atölyede klasik okuma yazma teknikleriyle yazılar yazdırılıp, okumalar yaptırılacağını düşündüğünü, fakat atölyenin çok daha derin ilerlediğini belirterek, “Entelektüel kaygılar gütmek ve yazarlık arasındaki geçirgenliğe değindik. Neden yazıyoruz sorusunun cevabını aradık. Okumanın ve yazmanın iç içe geçmiş asli bir görev olduğundan bahsettik. Okur olmanın başlı başına bir iş olduğunu öğrendik. Kütüphaneme onlarca kitap eklendi, yüzlerce yazarla tanıştım. Bu nitelikli, verimli, keyifli süreç için sevgili Enver Aysever’e ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne binlerce teşekkür, iyi ki varsınız” dedi.
Hemşire Serpil Yılmaz da atölyenin çok verimli geçtiğini dile getirerek, “İnsanlığın zor bir sınavdan geçtiği günlerde özellikle bir sağlık çalışanı olarak bana okuryazarlığın sadece göz ve kalem ile yapılamayacağını, aykırı okuryazarlığın ne demek olduğunu anlatan değerli yazarımız Enver Aysever’e ve vesile olan Belediye Başkanımız Vahap Seçer ile ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.
Atölyeye katılan Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Bilal Yılmaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Aykırı Okuryazarlık Atölyesi’ne ve Enver Aysever’e çok teşekkür ederim” dedi